Hva er det han vil?!?

Noe jeg har slitt med veldig lenge er hvordan jeg skal forholde meg til menn. Etter å ha blitt misbrukt av så mange som liksom skulle være viktige i livet mitt blir jeg ikke kvitt følelsen av at alle menn i bunn og grunn er ute etter å skade meg. At selv om ikke alle gjør det, vil alle menn innerst inne voldta meg. Dette er noe jeg jobber med, fordi det er utrolig slitsomt å hele tiden ha det i bakhodet.

Det er litt rart, for av en eller annen grunn jeg ikke skjønner prater jeg mye lettere med menn enn det jeg gjør med damer. Jeg kan føle meg trygg og utrygg med menn på samme tid. Har jeg for eksempel hallusinasjoner (Jeg har mye hallusinasjoner av de to hovedovergriperne som var når jeg var liten) føler jeg meg tryggere, føler at menn lettere kan beskytte. Eller når jeg er veldig redd for M føles det tryggere med menn. Men jeg kan raskt skifte til frykten av at de skal skade meg de og. Jeg har kommet veldig langt, før klarte jeg ikke være alene med mennene som jobber på psykehuset. Det går fint nå. Jeg har prøvd å utforske hvorfor jeg lettere snakker med menn, jeg har ikke funnet ut hvorfor.

Har snakket litt om det med psykolog A om tankene jeg har rundt menn. Selv om jeg begynner å blir bedre, er det deler som er helt besatt av det. Det kom i utrykk i utskrivningssamtale del 1.

Jeg har måttet begynne et sted. Jeg har da begynt med de jeg har møtt på sykehuset. Fokusert på at dette er jobben deres. Jeg tror jeg har gått noen skritt, selv om ikke alle personlighetene har det..

Det er mange som er livredde for menn. Skremt er en av dem. Hun er 5 år. Hun er kanskje den som er mest skadet. Hun tar helt for gitt at menn skal misbruke henne. Når hun kommer frem og det er en mann til stede er det første hun sier ting som; hvis jeg sitter helt stille når du tar på meg, kan jeg slippe å ha tissen din i munnen min da? En gang begynte hun å kle av seg, hun er HELT overbevist om at alle menn vil misbruke, og bare gjør det hun har blitt lært, tar for gitt at de skal skade. Hun vet det kommer til å skje, så prøver å gjøre det så smertefritt som mulig ved å samarbeide.

Lise er 7 og er også overbevist at menn skal skade, men hun reagerer med sinne. Hun har fått meg mye i belter fordi hun nekter kroppsvisitering ved tvangsinnleggelser. Har blitt fortalt at hun også forventer overgrep ved å bli holdt fast, sier ting som; dere skal gjøre som de gjorde, dere skal holde meg fast, kle av meg og ta på meg, dere skal gjøre som de gjorde!

Marte er 13 og er veldig opptatt av å vise meg at menn er farlig, ofte ved å teste de for å få bekreftet at det er sex de er ute etter. Et eksempel på det her Utskrivningssamtale del 1. Går med mye utrigning, for å bevise at det er kun det menn vil ha.

Marianne er veldig usikker på hva menn vil, svarer lett seksuelt. Ikke fysisk, men for eksempel hvis hun vil takke kan hun gå med utrigning.

Det er mange flere som er skeptiske og redde for menn, men det er disse som manifesterer det mest.

Også Fragile da, oppi alt dette. Jeg har trekk fra noen av dem. Jeg blir fort usikker jeg og. Min erfaring er at menn som viser interesse vil skade. Jeg sliter
For eksempel med kamerater, fordi jeg ikke skjønner hvorfor de gidder å være med meg hvis han ikke er ute etter noe seksuelt.

Hva vil han?!?

Har sittet med det spørsmålet ufattelig mange ganger. Jeg fatter ikke hvorfor noen skulle vise interesse uten å ville ha noe tilbake, og jeg aner ikke hva de vil ha tilbake utenom sex. Jeg har ingenting annet! Jeg er ikke pen, ikke morsom, ikke tynn, ikke smart, ikke talentfull, ikke interessant. Det kan ikke være noe de er ute etter enn noe seksuelt. Nå høres jeg sikkert veldig sexfiksert ut, men det er det eneste noen menn har villet ha, det eneste de har villet ha er seksuelle tjenester. Menn gjør meg usikker.

Hva er det han vil?!?

Hva vil du han ha tilbake for å være hyggelig mot meg? Må jeg vise utrigning? Må jeg suge han, ligge med han?

Siste eksempelet var jo selvfølgelig M. Jeg bare føler meg så ufattelig dum som smeltet fordi han sa jeg var pen. Jeg hører liksom ikke sånt..! Jeg vet jeg ikke er pen, jeg fatter ikke at jeg ikke skjønte at han sa det bare for å komme nær nok til å voldta.

Jeg begynner som sagt å klare å forholde meg greit til menn om faktisk har som jobb å være hyggelig. Jeg kommuniserer ganske greit med de fleste mennene som jobber på psykehuset, noen ganske godt. Men menn utenfor psykehusets vegger.

Hva vil han?!?

8 responses to “Hva er det han vil?!?

 1. jeg kjenner jeg får vondt i hele meg og masse tårer i øynene når jeg leser bloggen din..! Jeg kan langt i fra sette meg inn i situasjonen din og jeg aner ikke hva jeg skal si.. Men jeg syns det er en utrolig stor evne og kanskje framgang at du i det hele tatt sier dette til hele verden.. Jeg kan ikke si annet enn at jeg håper over alt i verden at du kommer deg videre i livet.. At du finner en eller annen utvei, og klarer stole på menn igjen.. Jeg tenker ofte på deg!

  • Wow.. TUSEN takk for disse gode ordene, Tine! det betyr utrolig mye..
   takk at du leser! glad at du ikke kan relatere deg, unner ingen det!
   tusen takk, håper på fremgang..
   takk for tanker!! er utrolig dårlig på å lese blogger om dagen, men skal prøve å komme innom deg!

 2. Menn er fryktelig skumle, men samtidig er de så enkle vesner. Jeg bruker ofte sex for å løse konflikter, det er så lettvint. Jeg kan sex. Sex er forutsigbart. Det er trygt fordi man kan det.

  Men nå som jeg er i et forhold med en som ikke bare vil ha sex vet jeg ikke lenger hvordan jeg skal kommunisere. Jeg prøver å ha sex med han når vi krangler, men da blir han såret og skuffet fordi han skjønner hvorfor jeg gjør det. Han vet at det er noe jeg gjorde med overgriperne også, og han blir såret fordi jeg behandler han på samme måte som overgriperne. Jeg gjør det ikke med vilje, men jeg kjenner ikke til noen andre måter å løse konflikter på.

  Det er den eneste måten jeg kan føle megt trygg på han, når han avviser meg i slike situasjoner. Slik vet jeg at han er trygg. Selv om det sårer meg, gjør meg redd og føler at jeg ikke er god nok. Det er det som skal til for at jeg skal stole på han. Ganske rart egentlig…

  *legger igjen en klem*

 3. Kjenner meg igjen i ordene dine.
  Jeg er like utrygg på både kvinner og menn. Delene i meg og. De har jo opplevd overgrep fra begge deler, dermed er det kun det mennesker generlet sett vil ha, uansett. Jeg klarer ikke bygge noe tett relasjon til noen, fordi jeg vet at det kun er det de er ute etter.

  Jeg har jo en jenteekjæreste, og det begynte jo som vennskap. Jeg var også helt sikker på at det var det hun ville ha, men det som er annerledes der er at hun også har overgrepsbakgrunn. Hun har DID og dermed blir vår relasjon trygg på en helt annen måte.

  Jeg kjenner så igjen det du skriver ang delene, både mine og hennes. Flere av dem sa akkurat de tingene du forteller om, til meg. Men det har endret seg, det har blitt uendelig mye bedre, fordi de igjen og igjen har møtt trygghet og fått bevist at det ikke skal skje overgrep når jeg er der. De trenger trygghet, alle sammen. Det er ihvertfall det vi har erfart. Trygge avvisinger, trygg omsorg, uten at det skjer noe seksuelt.

  *klem*

 4. Tilbaketråkk: Alle trenger vel å føle seg ønsket…? | It's a fragile life

 5. Tilbaketråkk: Se sammenhengen med overgrepsutsatte barn som blir voldtatte voksne. | It's a fragile life

 6. Tilbaketråkk: Se sammenhengen mellom overgrepsutsatte barn og voldtatte voksne! | It's a fragile life

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s