It only hurts when I breathe..

I går var en veldig vond dag..
Den begynte grytidlig med masse mareritt, intense flashbacks og
dissosiative hallusinasjoner om at overgriper var i rommet med meg..
Jeg hadde gjemt unna noen glassbiter og skadet ganske heftig..
Jeg klarte likevel ikke komme dypt nok til å nærme meg pulsåren
så jeg svelget glassbitene i håp om at det kom til å ta knekken på meg..
Nattevakta satt utenfor døren, men døren var nesten igjen og han sov,
han våknet ikke før jeg begynte å hoste..
Da han fant meg ville ha ha bitene jeg hadde skadet meg med..
Jeg måtte innrømme at jeg hadde svelget de.. Jeg skammet meg sånn! :(


Legen ble ringt og det ble raskt konkludert med at jeg skulle til akutten..
2 ansatte fra psykehuset ble med..
Vi fikk rom når vi kom dit og det ble litt venting..
En kirurg kom og ville sy..
Det ville ikke jeg..
Som jeg har sagt før blir det helt overgrepsituasjon for meg
når smerte som jeg ikke har kontroll over blir påført meg.
Det var et sår ved håndleddet som var såpass dypt at de sa de kom til å
tvinge meg til å sy hvis jeg ikke gikk med på det..
Jeg switchet meg unna hele situasjonen…
Husker nesten ingenting av det, det var en annen personlighet som tok det.
Heldigvis..
Etter røntgen ble det bestemt av jeg skulle få gastroskopi,
og det var noe av det verste jeg har gjort på lenge..
For de som ikke vet det, er gastroskopi at de går ned i magen
med en slange med kamera på..
Tingen er bare at pga orale overgrep er ting som skal
inn i munnen veldig vanskelig for meg.. Jeg fikk heldigvis noen sterke beroligende.. Det ble litt switching der og..
Etterpå falt jeg helt sammen i gråt og gråt ganske lenge..
Det hjalp ikke akkurat at overlegen anbefalte operasjon fordi de ikke hadde funnet noe i magesekken og bitene da sannsynligvis var kommet til tarmen.
Men når vi kom ned fikk vi  heldigvis beskjed om at vi kunne dra hjem..
Det var godt..
Når vi kom hjem fikk jeg beskjed om at jeg er tilbake på
fotfølging og at jeg ikke får være på rommet mitt.
Heldigvis fikk jeg to trygge kontakter til å være med meg i går..
Natta har ikke gått så greit, sover veldig lite..

Jeg vil ikke at noen skal få noen ideer av dette, vil bare si at jeg angrer at jeg gjorde det og det var dumt.. Sjansen for å skade organer er ganske stor, sjansen for å dø er mindre.. Du kan heller ende opp med utlagt tarm eller på medisiner resten av livet.. Så ikke gjør samme feil som meg..

Regner med det blir samtale i dag..
Vet ikke hva jeg skal si lengre..
Jeg jobber så hardt for at ting skal bli bedre,
for å få mer kontroll..
Jeg har så vanvittig lyst til å begynne å leve for å leve,
ikke leve for å dø..
Jeg har så lyst til å kunne slippe opp litt her på psykehuset,
at jeg kan være med på aktiviteter, få utgang så jeg kan møte venner.
Det er nok mange som mener dette kun er et valg..
At hvis jeg vil leve må jeg velge å leve.
Jeg prøver å velge det hver dag!
Virkelig..
Det blir bare litt som.. Okei.. Har du noen gang hatt migrene?
Det er helt vanvittig vondt.. Man kan bestemme seg på forhånd
at man ikke skal ta medisiner fordi de medisiner fordi de ikke er bra for kroppen.
Likevel, når du er midt i et anfall og det er så vondt at du ikke vet hvor du skal gjøre av deg skal jeg love at det er mange av dere som hadde gitt etter og tatt medisinen, bare for å få en pause fra det vonde..
Jeg prøver, virkelig..
Før hadde jeg ikke lyst til å ha lyst til å leve en gang, nå har jeg faktisk lyst til å få lyst til å leve. Det er bare så innmari vanskelig..

Nå prøver jeg bare å ta innover meg at det er en ny dag..

24 responses to “It only hurts when I breathe..

 1. Det gjør meg vondt å vite at du har det så vondt,
  Har du en god behandler på (P)sykehuset?
  d håper jeg inderlig…. Sender deg gode tanker,
  Kjære deg, <3

  • Jeg har nylig fått ny behandler.. Vi har ikke sånn kjempekontakt enda :/ Men håper det blir bedre! :)
   Takk for gode tanker, vennen.. Legger igjen en stooor klem til deg♡♡

 2. Får helt vondt av å lese dette, og håper så inderlig at ting blir bedre for deg snart.. Og du, det er bra nok å prøve! Rom ble ikke bygd på en dag og selv den lengste reise starter med et lite steg – og alt det der (du skjønner hva jeg mener). For dem som ikke vet hvordan det er å ha det så kaotisk inni seg som du beskriver her, tror nok ofte at det «bare er å slutte». Men det er ikke så enkelt, og bare det at du VIL prøve, at du ønsker å få det til, det er bra nok! Klem til deg ♡

  • Tusen takk.. Er så glad jeg har fått deg som leser, du legger igjen så flotte reflekterte kommentarer til meg :)
   Takk igjen! Tenker på deg ♡ Stoor klem ♡♡

 3. Hei..
  Er ei stund siden jeg har lagt igjen noen kommentar, fordi jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive.. Jeg skulle så gjerne gitt deg en trylleformel som gjorde at alt det vonde forsvant og livet ditt ble bra..

  *tenker masse på deg*

  Klemmer fra Heidi

 4. Gastroskopi er traumatiske greier! *grøssegru* Det er så heftig triggende. Jeg fikk tilbud om beroligende, men siden det også er triggende for meg var det bedre å ta det uten. Men det var helt jævlig!

  Jeg er glad for at du lever. Og jeg tenker på deg <3

  *klemmer*

 5. alt du må igjennom :( jeg sliter også med sånne ting.. Har heldigvis sluppet unna det med utenom pumping. Trigger!

  Klemmer <3

 6. Du er sterk, vennen!
  Tenker masse på deg. Håper virkelig du har det så bra som du kan.
  Varme klemmer & tanker til deg ♡♡

 7. Huff.. tungt å lese. Du er sterk, vennen! Stå på <3

 8. Hei søte, gode deg <3
  Det er vondt å høre hvordan du har det, men du holder ut og er utrolig sterk <3 jeg synes du er flink og en tapper jente med mye styrke og jeg vet du prøver <3

  Også må jeg si at det er så godt å høre at du har lyst til å leve <3 det betyr jo at det går fremover og det er det viktig å fokusere
  på <3

  Gi deg selv ros når du er flink, det er viktig, fordi du er flink og har en skikkelig styrke, jeg kan ikke få sagt det nok <3 masse lys og kjærlighet til søte deg <3 ønsker deg en fin tid fremover :)

  Mange gode og trygge klemmer til alle deg <3

  • Jenta mi!! ♡♡♡ Du får meg ALLTID til å smile! :) Tusen takk for de gode ordene, setter så enormt stor pris på at du leser og de gode ordene du kommer med.. Har blitt glad i deg, jeg! Sorry at jeg ikke er like flink til å kommentere i din blogg, skal skjerpe meg.. Men vit at jeg leser!
   Store klemmer tilbake

 9. Jeg har lest utrolig mange av innleggene dine. Jeg får helt vondt inni meg av å lese alt som har skjedd meg deg. Jeg har bare lyst å gi deg en stor klem og ta vekk alt det vonde. Ønsker virkelig at ting ordner seg for deg :( <3

 10. Hei, jeg har nå lest mange av innleggene dine, og beundrer deg for å være så tøff! Du er virkelig sterk som går inn i alt det vonde, alle følelsene, minnene – og du gir deg ikke. Det å lese om deg, og alle kreftene du legger i å komme videre, viste meg at det er håp. Det er håp, og du er så vanvittig sterk at håpet blir en mulighet.

  Tusen takk for at du deler, og er så ærlig i det du skriver. Jeg blir så stolt av deg og din styrke i dette! Jeg vil bare løpe opp til deg, og bare være med deg, og la deg være deg.

  Du er god, verdifull og du er deg <3

 11. du kan be om narkose. Jeg må kanskje gjennom det samme nå og jeg kommer til å få narkose så gjør det hvis du havner i den situasjonen at du må ta gastropi

  • Hadde det vært planlagt kunne jeg sikkert det.. Tingen var bare at vi hadde litt dårlig tid for han ville rekke å finne biten før den gikk til tarmen..
   Men takk for tipset, må jeg gjøre det igjen skal jeg absolutt be om narkose:)

 12. Uffa.. :( Du må være snill med deg selv! Vet at det hjelper lite at jeg skriver det, men jeg synes det er så trist å vite at du har det så vondt. Jeg kjenner deg ikke engang, men jeg føler veldig med deg. Jeg skulle gjerne bare hentet deg og tullet deg inn i et trygt teppe og sunget deg i søvn, og håpe på at du fikk slappe av.

  Håper ting blir bedre i fremtiden. Det er noe herk å slite med de følelsene du sitter med..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s