Belastende..?

På Lørdag skrev jeg at jeg håpet av smellet var over.. Smellet etter å ha jobbet beinhardt for å holde kontrollen, kontrollen som kostet meg flere dager i andre personligheter, selvskading eller stålkontroll over maten-altså spise ingenting eller alt mulig for så å kaste det opp igjen..
Som jeg skrev visste jeg at smellen kom til å komme-det visste de her og..
Men den var ikke over på fredag..
Lørdag kuttet jeg ganske dypt på halsen. Jeg kom meg ikke gjennom til pulsåren-det gikk bra. Men det var nok til å sende meg rett tilbake på fotfølging uten tilgang til rommet mitt.. Belter ble det og..

Det var en tøff helg.

I går sprakk jeg på selvskadingen igjen.. Mange sy sår..A var lege da, han er kjempeflink.. Jeg endte opp med å spille og synge for han, han kom inn når jeg prøvde å roe meg ned med å spille, så han hørte meg da han kom. Fikk masse ros, det var kjempehyggelig:) Det var godt med den opplevelsen..

Selv om psykologen ikke sa noe så jeg skuffelsen i øyene hennes etter hva som skjedde i går..
Samtalen var tøff.. De snakket om at det at jeg har vært så suicidal og selvskadende har blitt en belastning for avdelingen. Det at jeg har vært skjermet i 8 måneder tar på for personalgruppa. Jeg falt litt sammen.
Jeg sliter sånn med å føle at jeg er i veien, at jeg ikke er verdt tiden deres..
De forsikret meg likevel om at de mente jeg var verdt det, ellers hadde de ikke holdt meg tvangsinnlagt i over et år. At de mente jeg var verdt plassen og at
de ønsker å investere i at jeg blir bedre, at jeg trenger og er verdig hjelpen..
Men.. Det var dette men’et.. Jeg tar opp mye ressurser når jeg er så dårlig som jeg har vært, og en forandring skje..
De fortalte at primærkontakten min ikke orker å være primærkontakten min lengre, at det ble for belastende for henne.. Dette var ikke kun meg som hadde gjort det, men tingen er at når jeg er så dårlig som jeg har vært skaper det mye diskusjoner rundt skjerming, forfølging, hvorvidt jeg skal få ha PC og mobil, om jeg får være på rommet mitt osv.. Det var det hun ikke orket mer..
Det var kjipt å miste henne, hun har jo hatt meg siden jeg kom og hjulpet meg masse.. Men hun som tok over er kjempeskjønn, så det skal nok gå greit:)

Senere i dag var skadetrangen så stor at jeg løp ut for finne meg noe å skade meg med.. Jeg rakk å knuse en kopp før jeg ble overmannet.
En av de ansatte så stygt på meg og så en kommentar som var vond..
«Det der, det var unødvendig…»
Unødvendig? UNØDVENDIG?
Tror du virkelig at jeg har nok kontroll til å vurdere dette?
Fatter du hvilken enorm smerte som skal til før jeg blir
desperat at jeg løper ut i avdelingen?
Vet du ikke hvor uendelig mye dårlig samvittighet jeg sitter
med etter på, også før du gir meg dårligere samvittighet?
Skjønner du da ikke at jeg syns det var unødvendig av
deg
å komme med en sånn kommentar?
Jeg tror ikke du skjønte det, men skulle ønske du gjorde det..
Skulle ønske du kunne sette deg litt mer inn i min situasjon.
Skulle ønske du i det minste prøvde..

Smerten er dypere enn det du kan fatte..
Tankene er mer krevende enn du vet..
Skadetrangen er sterkere enn hva du skjønner..
Desperasjonen er verre enn hva du hører,.

Jeg er mer enn hva du ser..

Denne smerten er en så del av meg..
Synes du jeg er unødvendig?

21 responses to “Belastende..?

 1. Det er vondt å lese at du sliter sånn.. Er det vanlig psyk du er på, eller er det en spesialisert avdeling?

  Etter at jeg hadde noen dager på Modum Bad sin traumeavdeling, har jeg gjort meg mange tanker rundt dette med innleggelse. Paradokset for oss som har opplevd slike traumer er jo at innleggelse ofte medfører en mengde triggere som faktisk gjør det hele til en helsvart sirkel det er vanskelig å bryte ut av.

  Du trenger hjelp slik du har det, det er klart. Men får du det? Hvor lenge skal en fortsette i samme spor før en prøver et annet?

  Jeg sender deg masse motivasjon og håp, håper du kjenner litt av det <3

  • Det er egentlig en psykoseavdeling.. Jeg har aldri vært psykotisk, men havnet her fordi de ikke hadde noen andre steder å putte meg :/
   Vi vet lissom ikke hva mer vi skal prøve.. Har brukt noen uker på grunningsøvelser, som å klappe på meg selv, telle ting, osv.. Det har ikke hjulpet sånn kjempemasse.. Men nå er det bestemt at jeg skal være med på miniteam konktaktene mine pluss psykologen.. Kanskje vi finner på noe lurt da? :)
   Takk for motivasjon og håp, sender det tilbake ♥

 2. Uff da vennen min! <, 3
  Var VIRKELIG unødvendig av henne å slenge ut en sån kommentar, det skulle ikke vært lov en gang! Jeg vedder på at viss hun bare hadde levd noen sekunder med den smerten du bærer hadde hun ikke overlevd en gang, så hun kan bare holde kjeft.
  Ikke føl deg som en byrde kjære deg fragile, det er IKKE din skyld at du er syk, ikke i det hele tatt! Hvordan hadde det vært om helsepersonell hadde sakt til en med kreft at det blir for mye for dem, ? det går rett og slett ikke an. Det er samfunnet sin skyld at de ikke gjorde noe før, at de ikke så, at de kansje ikke ville se. Det er en grunn til at de ansatte på psyk jobber på psyk, de vil hjelpe, de har en viss forståelse over hvordan det er, viss ikke hadde de ikke valgt det yrket de har, men av og til så kan også de bli fortvilte, for de vil så gjerne helpe.
  Jeg tenker å deg, og ikke minst bryr meg om deg <3
  Skulle så inderlig ønske at det var noe jeg kunne gjøre!
  Hadde du vært på psyk her i Stavanger hadde jeg besøkt deg uten tvil.
  Håper virkelig du får hjelpen du trenger, at de finner ut en behandlings måte som hjelper deg, at de finne ut best måte å bearbeide ting på som føles trygt for deg. Lykke til videre Fragile, du er i mine tanker, sterke kjære deg <3

  • Celina, du får meg alltid til å smile, du ♥ Takk for støtten!
   Du gjør masse for meg bare ved å lese, bare ved å kommentere! DU betyr MASSE for meg!
   Aw, hadde vært dritkos å få besøk av deg!! ;)
   Du er i tankene mine også, jenta mi..
   Stooor klem ♥

 3. Uff, håper det skjer en forandring snart. Det er jo tydelig at det opplegget som er nå ikke fungerer :-/ Håper dere klarer å finne på noe lurt som kan hjelpe deg,

  *sender masse styrkeklemmer*

 4. Blir lei meg på dine vegne når jeg leste dette innlegget. Du skal absolutt ikke føle deg som en belastning, det er uprofesjonelt av personalet å la deg få vite hva de tenker og mener. De er der for å HJELPE deg. Det sier ingenting om deg at primærkontakten din ikke kunne jobbe mer sammen med deg, det sier noe om den personen. Dessverre. Det er synd at det skal være slik. Du skulle fått mye bedre hjelp. Det fortjener du!

 5. Jeg merker jeg blir rassende av at de kan si noe slikt til deg. Herregud, hvordan tror de det er å høre for en som er sucidal at man er en belasting. At man er i veien liksom, er man ikke innlagt for å få hjelp, noe som vil si at man ikke blir frisk på 1-2-3. Du har slitt med ekstremt mye, og jeg tviler på at hadde klart det like bra som deg. Synes det var utrolig frekt av dem å si at bemerke at det var unødvendig å knuse den koppen, har man skadetrang så har man skadetrang, hjelper ikke å kjefte. Selv om de prøver å si at du er verd det og slikt, synes jeg de kunne brukt et annent ord en belastende. Du har opplevd utrolig mange hendelser som du ikke har burde ha opplevd, selvfølgelig reager kroppen din når du starter med behandling. Tenker på deg *klem*

  • Tusen takk for de gode ordene, Katrine ♥ Ja, det mener jeg også, har man skadetrang, så hjelper det hvertfall ikke å kjefte!! Tenker på deg og ♥

 6. Tenker masse på deg, Fragile! Skulle ønske dette ikke hadde skjedd deg, du fortjener respekt og likeverd – for det gir jo du andre. Du tenker på dem, du er reflektert og ser alles behov – det er de som skal lære av deg. Du klarer det, jeg vet det. Det kommer til å bli tøft, men jeg vet at du kommer deg gjennom dette, at du kommer over dette. Du har overlevd så mye grusomt før, du overlever dette. Jeg heier på deg, jeg ber for deg!
  Du er så verdifull! <3

 7. Hei vennen, jeg vet det er lenge siden jeg har kommentert, men jeg vil at du skal vite at du betyr mye for meg. En nydelig jente er du. Og utrolig sterk!

  Jeg håper virkelig de ansatte der borte begynner å tenke før de snakker, fordi sånne kommentarer er sårende, men de mente det nok ikke sånn.
  Du betyr MYE vennen <3

  Stå på videre kjære deg <3
  Glad i alle deg <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s