Vil Han se på meg?

Jeg lurer veldig på hva Gud ser når Han ser på meg..

Jeg føler han roper navnet mitt daglig, men jeg snur meg unna.
Blir for nært, blir for personlig å la Han se hele meg. Han ser det nok allikevel, men det er nesten som jeg vil at Han skal snu seg bort mens Han prater til meg.
Skammer meg for mye.

Skammer meg over at han vet..
At Han overgrepene..
At Han så alt jeg har skammet meg mest over..
Han vet hvor skitten jeg er, hvor brukt og ødelagt jeg er..

Hemmelighetene jeg jobbet så hardt for å holde hemmelige, hemmelighetene som var farlige, hemmelighetene som måtte holdes hemmelige, ellers kom jeg til å dø, foreldrene mine kom til å bli syke, de kom de å misbruke lillebroren min, flere voksne ville misbruke meg hvis de visste. Dette var hemmeligheter jeg trodde jeg måtte risikere livet for hvis noen visste..
Gud vet om de hemmelighetene!!

Hva ser Gud når Han ser på meg?

Jenta som ikke klarer å be om det som er viktig men som likevel er så desperat etter kontakt med Gud at at bønnene hennes handler om de latterligste små tingene, som at kabalen på pc’en skal gå opp eller at det ikke skal være kø på motorveien..

Jenta som vet Gud skapte henne slik Han ville ha henne, men som likevel hater alt ved seg selv.. Føler meg utakknemlig..

Jenta som prøver å se opp på Han, men alt hun ser er mørke skyer..

Jenta som skammer så så fælt at det som burde være befriende fanger henne..

Jenta som snubler av gårde på stien der den skumle skogen kryper seg tettere og tettere i det stien blir smalere og mer utfordrende å gå.

Jenta som gjør alt hun kan for å være fattet på utsiden, men som skriker på innsiden. Hører Han skrikene mine?

Jenta som snakker hele tiden men som likevel ikke klarer å si det som hun virkelig trenger å dele…

Jenta som  avskyr at Han skal være en Far fordi hun har så vanskelig å forholde seg til sin far her på jorden.. Farsbildet mitt er så ødelagt, når jeg tenker på far tenker jeg kritikk og vold. Jeg kobler at jeg må jobbe alt jeg kan for å bli god nok til å bli elsket uten noen gang å bli det.. Det har gått igjen i kristenlivet mitt, jeg føler jeg må jobbe hardt, gjøre alt jeg kan for måtte fortjene kjærligheten Hans.. Er det noe som går igjen i Bibelen er det jo at kjærligheten er noe vi ikke trenger å jobbe for, det er der helt ubetinget..
Blir kjærligheten Hans noe mindre fordi jeg ikke klarer å sette pris på den?

Sjelesørgeren utfordrer meg i fjor.. Han spurte meg om jeg ikke mente at alle mennesker var like mye verdt. Da måtte jeg selvfølgelig si ja, det er en del av verdisystemet mitt, at alle er like mye verdt uansett hvor de kommer fra, hvem de er eller hva de har gjort, at hvert liv har verdi.. Så spurte sjelesørgeren min det utfordrende spørsmålet;
«Så du tror du er den eneste noen sinne som er født uten verdi?»
Da måtte jeg nesten le litt.. Hvordan det spørsmålet skal besvares vet jeg fortsatt ikke. Jeg har fått høre hele livet mitt at vonde ting skjedde fordi jeg var lite verdt. At overgriperne valgte meg fordi jeg var uten verdi. At jeg ble mobbet på skolen og slått hjemme kom ikke bare av noe jeg hadde gjort, men noe jeg var..
Det å da si at jeg er den eneste i verden uten verdi setter jo meg på en litt pidestall, gjør meg spesiell, det er jeg jo virkelig ikke!
Dette er noe som kan diskuteres opp og ned uten at jeg kommer til å gå bort fra dette utsagnet at jeg er uten verdi.. Jeg vet det er flere enn meg som kan kjenne seg igjen i følelsen; det gjelder bare meg.
Det er min feil at jeg ble utsatt for overgrep, men det er ALDRI noen andre barn som er skyldige.. Det er greit for andre å gråte, men ikke for meg..
Flere som kjenner seg igjen i det, sant?
Det er litt sånn med meg og verdi.. Jeg ble valgt fordi jeg var uten verdi, det betyr ikke at andre som blir utsatt for overgrep er uten verdi.


Vil Han fortsatt ha henne som som som forventer krav og straff selv om Han har bekreftet tusen ganger for henne at det ikke kommer?
Når jeg ikke vil at Han skal se, slutter Han å se på meg?
Når jeg ikke vil ha meg selv.. Vil Han fortsatt ha meg?

25 responses to “Vil Han se på meg?

 1. Jeg vet dessverre ikke svarene på spørsmålene dine. Men hvis det finnes noen gud så håper jeg at h*n er der for deg slik du trenger at h*n skal være det.

  Jeg lurer på om gud hater meg for at jeg ikke tror på han…

  *klemme på*

  • Takk for klem og gode ord.. Jeg tror ikke han er sint, jeg tror ikke Gud har det i seg å hate noen. Han ser hvorfor du sliter med det du sliter med, han ser hvorfor du ikke klarer å tro og klandrer deg IKKE for det.. Tenker på deg, kjære du ♥

 2. Jeg vet at det neppe hjelper at jeg skriver dette, men du har absolutt ingenting å skamme deg over! Og du er veldig verdifull ♡

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver om at «det gjelder bare meg». Jeg mener hundre prosent det jeg skrev i avsnittet over, men likevel skammer jeg meg selv over ting som har hendt. For JEG har grunn til å skamme meg, men det har ingen andre som har vært utsatt for noe lignende. Jeg klarer ikke å tro på det når folk skriver at jeg ikke skal skamme meg, at jeg er verdt noe, at jeg betyr noe for noen – for det er ikke sannheter i min verden. Likevel skriver jeg det til andre fordi jeg VET at det stemmer for dem, selv om de kanskje ikke tror på det når de leser det jeg skriver..

  Stor klem ♡

  • Vondt å høre at du sliter med samme tankene, men litt godt å vite at jeg ikke er alene♡
   Du er verdifull du og!! Takk for de gode ordene, du betyr enormt mye for meg ♡♡♡ Klem ♡♡♡

 3. Du trenger ikke skamme deg. Gud VIL se deg, og du er like verdt som absolutt alle andre. Du er VERDIFULL. Det må du ALLTID huske.
  Så vet jeg at det ikke hjelper mye å skrive dette. For jeg er der selv. Min skam og min skyld, kan jeg ikke frita meg fra. Så det er vanskelig dette. Jeg skjønner det.

  Sender deg masse klemmer iallefall, hvor hver og en sier du er verdt hele verden <3 <3

  Så et bittelite spørsmål til LilleRedd =) Hvordan kan du lure på om Gud blir sint for at du ikke tror på han?? Du tror jo ikke på han, ergo vil han pr definisjon ikke finnes etter din tro, så hvordan kan noe du tror ikke finnes, bli sint på deg?? =)
  Klem til deg også <3

 4. Jeg tror problemet er at vi ikke alltid reagerer etter det vi vet med bevisstheten vår. Du vet jo at du har verdi på linje med oss alle, for vi er alle mennesker. Men holdningene til dem som utførte overgrepene mot deg er overført til reaksjonsmønsteret ditt. De ¨måtte jo tro at du var uten verdi, for ellers ville de ikke klare å leve med seg selv og sine brutale handlinger.

 5. Først må jeg si at Gud vil ALLTID ha deg!
  Og ant vil jeg si at jeg forstår det med farsrolle. Jeg mistet faren min da jeg var syv og jeg vet ikke hvordan det er å ha en far, jeg vet ikke hva en farsrolle er. Hvordan skal jeg da kunne ha Gud som en far, men det jeg har lært er at en pappa er en man kan sitte på fanget til, en man kan få trøst av, en som alltid er der for deg og man alltid kan komme til. Det er bare noe jeg har lært, det er ikke noe jeg vet, bare noe jeg har lært. Du kan og lære deg og ha Gud som pappa, men det tar tid og litt prøving og feiling.

  BTW, er super glad i deg!

 6. Du betyr mye…
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 7. Hei jeg har ikke kommentert her før men har lest blogggen din en stund. Gud elsker deg akkurat som du er, UANSETT! Jeg vet ikke om du kjenner til sangeren Amy Grant, men hun har en sang som heter Ask me som jeg har lyst til å dele med deg. Limer inn teksten (det går sikkert an å finne på youtube også men jeg er ikke så god på det med lenker og sånt)

  Ask Me

  I see her as a little girl hiding in her room
  She takes another bath and she sprays her Momma’s perfume
  To try to wipe away the scent he left behind
  But it haunts her mind

  You see she’s his little rag, nothing more than just a waif
  And he’s mopping up his need, she is tired and afraid
  Maybe she’ll find a way through these awful years to disappear

  Ask me if I think there’s a God up in the heaven
  Where did He go in the middle of her shame?
  Ask me if I think there’s a God up in the heavens
  I see no mercy and no one down here’s naming names
  Nobody’s naming names

  Now she’s looking in the mirror at a lovely woman face
  No more frightened little girl, like she’s gone without a trace
  Still she leaves the light burning in the hall
  It’s hard to sleep at all

  So she crawls up in her bed acting quiet as a mouse
  Deep inside she’s listening for a creaking in the house
  But no one’s left to harm her, she’s finally safe and sound
  There’s a peace she has found

  Ask her how she knows there’s a God up in the heaven
  Where did He go in the middle of her shame?
  Ask her how she knows there’s a God up in the heavens
  She said His mercy is bringing her life again

  Ask me how I know there’s a God up in the heaven
  (How do you know?)
  Where did He go in the middle of her shame
  (Where did he go?)
  Ask me how I know there’s a God up in the heavens
  (How do you know?)
  She said His mercy is bringing her life again
  She’s coming to life again
  He’s in the middle of her pain
  In the middle of her shame
  Mercy brings life
  He’s in the middle
  Mercy in the middle

  So ask me how I know
  Ask me how I know, yeah
  Ask me how I know there’s a God up in the heavens
  (How do you know?)
  Ask me how I know there’s a God up in the heavens
  (How do you know?)
  Yeah, ask me how I know
  (How do you know?)
  Ask me
  Ask me
  Ask me how I know
  (How do you know?)
  There’s a God up in the heavens
  Ask me how I know there’s a God up int he heavens

  Jeg har ikke opplevd noe i nærheten av det du har opplevd, men jeg HAR opplevd at Gud ER der midt oppe i det uutholdelige…

 8. Gud vet at det som skjedde ikke var din feil, ikke din skyld og ikke din skam.
  Jeg tror på Gud, men ofte undrer jeg meg over at disse tingene får skje med barn, hvorfor lar Gud dette skje,vanskelig å forstå. Men en ting er skikkelig, Gud elsker deg like mye som alle andre mennesker. Og du har IKKE noe å skamme deg over, det er ikke din skam!! Skammen hører til overgriperne som gjør forferdelige ting mot barn!

  klemmer <3 <3

 9. Det er ikke din skyld alt som har skjedd. Du er verdifull <3

 10. Hei nydelige <3

  Vil bare begynne med å si at gud dømmer ikke!

  Jeg hadde skrevet et langt brev, men så slettet alt seg før jeg fikk sendt det her, såååå da prøver jeg igjen ;)

  Ingenting av det som skjedde er din feil lille venn, dette var noe som ble påført deg. Et barn er ALDRI noengang skyld i at sånne ting skjer! Det er det kun den voksne sin feil. IKKE DIN!

  Når gud ser på deg, så ser han HELE deg! Han vet alt som har skjedd deg, han vet at det ikke er din feil, han ser hvor utrolig sterk du er, han ser for et fantastisk menneske du er!
  Ikke vær redd for å ikke være god nok, fordi du er god nok, ALLTID og uansett, så er du alltid god nok!

  Du skrev: Er det noe som går igjen i Bibelen er det jo at kjærligheten er noe vi ikke trenger å jobbe for, det er der helt ubetinget..
  Blir kjærligheten Hans noe mindre fordi jeg ikke klarer å sette pris på den?

  Igjen, den er ubetinget vennen, så den blir ikke noe mindre om du ikke hadde satt pris på den, fordi da hadde den jo ikke vært ubetinget, da hadde den jo vært betinget! Og det er den jo ikke! Den er ubetinget!!

  Så om du bryter de 10 bud 10000 ganger eller ikke tror på han, eller uansett hva du synes om han, så er kjærligheten ALLTID der, fordi den er UBETINGET <3

  Jeg tror på gud, men jeg er ikke kristen. Men igjen, jeg tror ikke på religion i det hele tatt ;) fordi JEG tror at dette er noe menneskene har funnet opp! Jeg tror på gud, som at dette er en kraft, denne kraften består av en ting: KJÆRLIGHET <3 Men nok om det, jeg skal skrive om dette i et innlegg senere =) Jeg ser litt annerledes på dette enn de fleste på min alder tror jeg =) Gud ER ren kjærlighet, hans kjærlighet er ubetinget. Ikke tenk på han som far, men tenk på han som kjærlighet. En kraft, for han er verken en han eller hun, han bare ER =) (men lettere og omtale han som han når man prater om gud, hehe)

  Det de mennene gjorde mot deg, var mennene sin feil, IKKE DIN feil, IKKE gud sin feil, men dem som gjorde det sin feil. Mennesket er født med fri vilje, og det var helt og holdent mennene som gjorde dette sin feil! Du var uskyldig, du var et barn.

  Det eneste du fortjente var kjærlighet og omsorg!

  Ingen noensinne skulle opplevd det du opplevde, det er helt forferdelig det du har opplevd! Men tenk for en styrke du har. WOW! Du er her, til tross for alt du har vært gjennom, så ER du HER!
  Det står så mye respekt av det, du er sterk, du fortjener et fantastisk liv, ikke la dem ta dette fra deg! Ta livet ditt tilbake og si: Jeg fortjener et fantastisk liv og dere kan ikke knekke meg, fordi jeg er sterkere enn dere noensinne kan bli, jeg ER sterkere enn dere =) Si dette til deg selv!! Fordi DU er sterk, du er sterkere enn dem. Og du fortjener et FANTASTISK liv. Du fortjener å få det godt =)

  Så ikke vær redd for at gud ikke liker deg. Gud ELSKER deg, fordi du er den du er. Du er sterk, du er fantastisk, du er en herlig jente <3

  Ikke la dem som gjorde dette mot deg, vinne. DU skal vinne! Du fortjener et fantastisk liv <3

  Du er god nok og du er ELSKET, ALLTID <3

  Mange trygge klemmer til fantastiske og nydelige deg <3
  Jeg er blitt glad i deg jeg <3

  • Du, altså ♡♡♡♡ Får ikke sagt hvor mye jeg setter pris på ordene dine!! Jeg vil si mye av det samme tilbake til deg!! Håper du vet hvor mye du betyr for oss rundt deg.. Jeg kjenner deg jo ikke i virkeligheten en gang, men du har gitt meg så mye! Har blitt glad i deg og ♡♡ MASSE klemmer tilbake ♡♡

 11. Du er vert masse! Det du skriver her viser att du er ett flott menneske som dessverre har opplevd ting som ikke er rettferdig! Jeg har ikke opplevd noe sånt sell, men blir veldig inspirert av at du tørr og komme ut og fortelle historien din! Du er utrolig modig. Men om de betyr noe, så e vertfall du verdifull i mine øyne. Ordene dine er verdifull! Eg vart inspirert av deg! Og tro aldri at du e uten verdi! For de er du ikke.

  Fortiden kan ingen forandre,
  Men fremtiden ligger i dine hender!

  Lykke til, eg ønsker deg ALT godt!

  Klem <3

 12. Jeg vet hva Gud ser når Han ser deg….
  Han ser noe som du desverre ikke ser like klart (pga den feile behandlingen du har fått av harde mennesker tidligere i livet, som unyttet din godhet og deretter din usikkerhet)…
  Han ser et 100% godhjertet menneske…
  Alle faller vi i krevende situasjoner…men det er noe annet…Hjertet ditt er godt…Jeg trenger ikke å oppleve deg i levende live, for å se at det står en godhjertet person bak denne bloggen….

  Gjør du noe galt (eller noe du tror er galt) ovenfor andre mennesker… får du dårlig samvittighet i etterkant…fordi hjertet ditt er GODT.

 13. Lurer du på (eller har lurt på) om du ikke er noe særlig verd….Ja…Da har du ydmyke tanker…
  Slike tanker får ikke hardhjertede mennesker…Hardhjertede mennesker kan ikke ha ydmyke tanker….

  Ved å lure på om du er lite verd…så gjør du det motsatte av naturen til hardhet… og det alene beviser at ditt hjerte er godt.

  Du er en snill og god person…
  Du vil møte mange mennesker igjennom livet…som sier det motsatte…pga det finnes desverre mange harde mennesker…(og en kan følgelig også få feil tilbakemeldinger basert på misforståelser, og/eller at folk har satt ut lønger bak ens rygg / fremstiller en feil etc)…
  Uansett…hjertet ditt er GODT.

 14. Vet ikke hva som er eller har vært hovedbelastningen…men hjertet ditt er iallefall godt…om tanker (beviste eller mer ubeviste) rundt slike ting har vært endel av det belastene.

  Og verdien som menneske, er lik for alle.
  At Jesus led og døde for oss…sier litt om hvilken verdi vi mennesker har…

  Du har høy verdi (alle mennesker har lik verdi følgelig). I tillegg har du også et godt hjerte.

  Grunnen til at overgriperene valgte deg, er at de leter etter personer de føler de kan vinne over / klare å trykke ned.
  Da ser de blant annet etter dette:
  – Snille personer som ikke tar så hardt igjen
  – Personer som er usikker på seg selv / belastet ifra før
  – Personer som føler feilaktig skam
  osv…

  De leter blant annet etter svake punkter de kan utnytte… (f.eks om personen er usikker på seg selv)…

  F.eks i krig…så vil de sårede / skadede soldatene lettes bli et bytte for en fiende…
  Det samme gjelder på det psykologiske området (og andre områder)…Hvis en er såret / belastet ifra før….blir en mer utsatt for å bli et «bytte»…og en blir fanget i en ond sirkel…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s