Kjære julenissen..

Kjære Julenissen…

Om du finnes, ikke vet jeg.

Jeg husker 4 årige meg som satt og ventet på deg. Jeg hadde på meg den rosa kjolen jeg elsket, de nye brillene og en hårbøyle med glitter på. Jeg ventet på deg. Jeg skulle så gjerne ønske at du kunne ta meg med. Putte meg i sekken og ta meg med til nordpolen. Ja, det hadde vært kaldt, men alt var bedre enn her. Jeg ville heller ha fysisk kulde enn kulden i hjertet mitt Jeg ville bort, vekk fra ondskapen. Vekk fra de slemme hendene. For du har snille hender, har du ikke?

Men julenisse, er du like glad som jeg så på TV?
Du som har sett alle barn?
For jeg var vel ikke den eneste 4 åringen som har det vondt?
Jeg ble lei meg når jeg tenkte på at barn hadde det slik som meg,
blir du også det?

Jeg ville så gjerne at du skulle hjelpe meg. Jeg gjorde alt jeg klarte for å være snill. Jeg skjønte ikke hva jeg hadde gjort galt. Jeg lå stille når han tok på meg, bet i meg skrikene da han voldtok. Jeg prøvd alt jeg kunne å høre på mamma og pappa, spiste alltid opp maten min og ryddet rommet. Jeg prøvde å være snill med lillebror, låne bort lekene mine i barnehagen og hjelpe til med husarbeid.

Den 4 år gamle jenta ble nemlig voksen alt for fort. Fikk jobber som å tilfredstrille de seksuelle lystene til far og ta vare på en deprimert mor.
Jeg hadde alltid klær, mat og leker. Vi dro på ferier og familiebesøk.
Men familien bar en hemmelighet.

Den 4 årige meg følte seg så alene.
Hvordan kunne jeg stole på noen voksne i det hele tatt?
Ingen sa de var glade i meg, den eneste gangen jeg ble tatt opp på fanget var når vi hadde gjester eller det var et kamera der.

Jeg holdt fast ved at mamma ikke visste hva pappa gjorde.
Nå vet jeg at hun må ha visst.
Det synes når en 5 måneder gammel baby blir utsatt for orale overgrep.
Jeg husker til å med at jeg revnet første gang pappa voldtok meg, rett før min 4 års bursdag.
Visste du, julenissen?
Var det derfor du ikke tok meg med, du så alt det ekle som skjedde?
Var ingen hemmeligheter skjult for deg?
Stod det på listen din, at Fragile hadde ekle hemmeligheter med far, derfor fortjente hun ikke et godt liv?

Jeg ventet og ventet på deg. Men jeg så at det var onkel bak maska den julaften. Jeg forsto ikke hvorfor du ikke kom. Forsto ikke hva jeg hadde gjort som var så galt at selv du, han som tar vare på alle barn, ikke brydde seg om meg.

fa39ebb1f93a309d4d0b44710349hd437

Jeg er voksen nå.
Jeg er ikke helt sikker på når jeg sluttet å håpe, men jeg forsto vel omsider at det kun var masker, at de som var bak ikke alltid var snille.

Men om du faktisk finnes, er det lov å tro på nissen når en er stor? Stor og liten i samme kropp, alt for stor og alt for liten på samme tid.

Men om du fantes vet jeg hva jeg skulle ønsket meg.
Jeg vil ønske meg gode juleopplevelser.
At julaften ikke blir preget av masker og falske smil.
At det kunne komme noen ekte smil innimellom der.
Jeg ønsker meg et bedre liv.
Du skjønner nisse, nå er det to av de gamle overgriperne som fortsatt forgriper seg på meg. Jeg ønsker meg å kunne vokse opp på nytt, uten voldt og overgrep.
En barndom med folk som var glade i meg, med snille hender. Der jeg ikke ble kalt stygg og verdiløs hver dag, der jeg ikke ble slått og voldtatt.
Voksne som ikke mente seksuelle ting når de skulle «vise kjærlighet».
Jeg ønsker meg en hverdag uten åpne sår, uten minner som dreper og angst som kveler.

Men jeg vet nå at dette er noe jeg må jobbe med selv, jeg kan ikke legge alt ansvar og håp over på deg.

Men du skal vite at det er flere ting som har blitt bedre nå som jeg er stor.

Jeg vet nå at menneskene rundt juletreet er viktigere enn gave under treet.
Jeg vet nå hvordan jeg velger venner. Jeg har gode venner rundt meg som liker meg tross det jeg har vært gjennom, mennesker som liker meg som meg, ikke bare masken jeg viser de.
Jeg har fantastiske hjelpere rundt meg, både behandlere og boligen.

Men julenisse, jeg skulle fortsatt ha litt av din magi.
Litt av dine glede, av din omsorg.

Så dette er mitt juleønske i år.

Kjære nisse, selv om du skuffet, fylte du også en 4 åring med håp.
Takk for det.

Vil ønske alle mine lesere en god jul <3

images

(Ideen om brev til julenissen ble inspirert av A.L)

6 responses to “Kjære julenissen..

 1. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver dessverre. Les mitt kjære julenissen om du vil. Håper du får en så bra jul som overhodet mulig. Jeg kjenner meg så igjen i minner som dreper. Jeg sitter her og holder på å kveles og leker med tanken på å gi opp, men dette er her og nå. Dette er min jul og jeg må prøve å gjøre den til noe godt. Stor klem til deg

 2. Det du har opplevd, som andre har gjort mot deg, er rett og slett ondskap. DE er onde! Husk at det du har blitt utsatt for er ALDRI og vil ALDRI bli din feil.

  Det er godt å høre at du har gode venner rundt deg, behandlere og boligen. Er det noen som vet at noen fortsatt forgriper seg på deg? Er det noen du kan si det til? Du fortjener å få det godt kjære deg. Det er vanskelig å bearbeide ting, som fortsatt holder på! De menneskene som fortsatt gjør det de gjør mot deg, de fortjener å bli kastet i fengsel, (og råtne der for alltid, om det hadde vært opp til meg)
  Si det som skjer, til noen som kan gjøre noe. Hva med de i boligen? De som jobber der? Andre behandlere?

  Jeg håper at noen kan hjelpe deg, til å få en slutt på overgrepene.

  Du fortjener å ha det godt nå ❤️
  Du er verdifull ❤️
  Du er utrolig sterk ❤️

  Fortell noen, hva som skjer, så de kan hjelpe, så en kan få en slutt på det de gjør mot deg!

  Jeg er så sint, på dine vegne, for det du har opplevd og fortsatt opplever!

  Du fortjener, så mye mye bedre❤️❤️❤️

  Det de slemme mennene gjør mot deg, det er IKKE greit! De er onde og slemme mennesker!

  Husk at det er mange som bryr seg om deg, og er glad i deg ❤️ Og som vil hjelpe deg!

  Jeg håper at du får en så god jul som mulig❤️

  Mange gode klemmer til deg ❤️❤️❤️

 3. Hei!

  Jeg er en ny leser her på bloggen din, og ville bare legge igjen noen ord.
  Jeg kan ikke sette meg inn i hvor vondt du har det, men takk for at du deler. Du skildrer fantastisk bra, bra ordforråd og ekte følelser.

  Jeg skal ikke sitte her å si «ikke gjør sånn», «kjemp imot», «gjør heller sånn» ++ MEN! Du virker utrolig reflektert. Det må være vanskelig å forstå alle delene dine, å forstå hvorfor du er som du er, hvorfor du har fått det helvettet som du har.. Jeg håper bare du klarer å motstå å gi opp, og om forsøkene skjer, så håper jeg de blir mislykket. Misforstå meg rett, jeg ønsker deg alt godt, men akkurat døden ønsker jeg deg ikke (selv om du må se på den som et fristed..)

  Har du vurdert å starte opp ett nytt sted? Selvfølgelig med hjelp fra lokalt psyk, men ikke hvor du bor?

  God klem. Håper jula ble grei :)

 4. Hvorfor ble du dårlig behandlet?
  Fordi det finnes ondskap i verden.
  Den finnes overalt…

  Onde og gode mennesker…
  Noen er litt onde, noen er litt mer onde, og 1 – 3 % av befolkningen, regnes vel som svært onde (psykopater)…
  Så har en den motsatte skalane… noen er litt for snillle (i møte med hardhet), noen litt mer for snille, og et par prosent altfor snille (referanse: Fagbok for psykriatisk personell «Sjarmør og Tyrann» av professor i psykriatri, Alv A Dahl)
  Og noen, ligger på den rette balansegangen (tar like mye hensyn til seg selv som til andre og visa versa)

  Samme beskrivelser kan en finne i bibelen (onde og gode mennesker).

  Viktig for alle (enten en er svak eller sterk), å vite, at det finnes onde mennesker også, slik at årsaken til mye av det en opplever, kan plasseres på rett sted (hos ondskapen).

  Men når det er sagt, greit å sette fokus på også, at gode mennesker, også kan falle og gjøre onde ting (men en kan angre i etterkant etc). Og jo mer press et godt menneske har over seg, jo lettere kan det falle og gjøre onde ting.
  Og følgelig… misforståelser er årsak til mye kranglig og feile anklagelser osv…
  Men, en har desverre også, mennesker, som er onde på bunnen (den sikreste måten se hvem som er onde og gode, er å lære seg å lese ansiktet til personen (f.eks øynene, eller hele ansiktet under ett).. (men det kan være vanskelig også, og en kan lese en person feil… så en må være forsiktig, men etterhvert, blir en bedre på det).

 5. Hei, jeg foreslår at du ringer Alarmtelefonen for barn og unge, der er det sikkert noen som kan hjelpe deg.

  Jeg husker ikke hva telefon-nummeret er, men vet at du finner det på nett.

  Ellers kan du kontakte Legevakten(de har en egen avdeling for overgreps-utsatte).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s