De forskjellige personlighetene

EDIT, oktober 2015, DENNE ER IKKE OPPDATERT PÅ MANGE ÅR. JEG VET OM CA 40 NÅ, SKAL OPPDATERE DEN SNART.

Det har kommet spørsmål om en oversikt over de forskjellige delene.. Da jeg ikke husker noe når de er fremme er dette informasjon samlet av hva folk forteller og hva jeg hører på innsiden. Jeg har blitt veldig opptatt av å vite mer, så jeg spør ofte de som har vært rundt meg når jeg ikke har vært meg selv.. Jeg har også vært litt opptatt av å finne ut av alder, så mange har fått beskjed om å spørre hvem de er og hvor gamle de er når de andre delene er fremme. Jeg har jo også en viss kontakt med de på innsiden..

Babyen. Min minste del er spedbarn, da det var da overgrepene begynte. Hun ligger på ryggen og pludrer eller gråter. Vet kun om henne fra folk som har sett henne, har ingen kontakt.

Barnet vet jeg ikke så mye om.. Hun kommuniserer jeg ingenting med. Har egentlig ikke blitt klar over henne før denne innleggelsen, kan ikke huske at noen har nevnt henne før det. Hun ligger bare med bena under knærne og sutter på tommelen egnetlig.

Trist er 4.. Hun vet ikke at vi deler kropp.Hun bare skriker og gråter, og er generelt vanskelig å få kontakt med. Sutter også mye på tommelen..

Skremt er en av de minste, tror hun er rundt 5.. Hun er veldig redd for å si nei. Hun er også helt overbevist om at alle vil skade henne. Hun er overbevist om at overgrepene kommer til skje med en gang hun kommer frem, det først hun sier har vært ting som; “hvis jeg sitter helt stille når du tar på meg, kan jeg slippe å ta på tissen din da?”. Hun har begynt å kle av seg en gang det var en mann til stede. Det er utrolig ekkelt når hun er fremme, fordi plutselig kan vi komme over en som utnytter det.

Prinsesse er også rundt 5 år. Hun er nok en av de som prøver å holde fast på en ting mange små jenter vil; å få lov til å være prinsesse. Hun snakker konstant om det. Hun prøver kanskje litt å beholde uskyldigheten. Hun er veldig mørkeredd, jeg kan ofte skjønne at hun har vært der, fordi da står hver eneste lampe i leiligheten på.

Charlotte er veldig leken. Hun er ekstremt opptatt av å bli likt.. Hører henne ofte hvis jeg prøver å ytre min mening, hun ber meg bare være enig med alle, slik at alle liker oss. Hun er barnehagealder, det er det jeg vet egentlig..

Mari har utviklet seg veldig. Før var hun stille, nå er hun utadvendt, glad og litt all over the place. :P Hun er veldig hensynsfull, og kan trekke seg tilbake i situasjoner hun vet at det er best at en voksen tar over. Hun er 6 år:)

Lise er en av de jeg vet mest om. Hun tar mye plass, både på innsiden og utsiden. Hun er 6 år. Hennes hovedoppgave er å sette grenser for egen kropp. Hun hater meg fordi hun mener at jeg ikke har klart å si høyt nok nei, under mobbing, vold, overgrep, voldtekt og overfallsvoldtekt. Hun klandrer meg derfor for overgrepene. Hun snakker alltid mye stygt om meg har jeg blitt fortalt.
Men hun har vært til nytte og. Var på t banen en gang med en venninne, da en full mann begynte å ville klå. Venninnen min ble like redd som meg, og stivnet. Men da kom Lise! :p I full gallopp! INGEN skulle røre kroppen vår, ingen hadde rett til det, hun sa tydelig ifra. Der var det godt å ha Lise. Men hun har fått meg i mye trøbbel! Har ikke tall på alle gangene hun har fått meg i beltesenga. Har hatt snart 30 innleggelser de siste årene, hvor over 20 har vært tvang. Disse starter jo alltid med kroppsvisitering. Da har jeg sjelden klart å ikke switche, fordi det å måtte kle av meg foran folk er så vanvittig angstfremmende og triggende. Blir overveldet av flashbacks og deler som skriker at de som skal visitere egentlig bare vil misbuke. Klarer jeg å være tilstede har jeg likevel klart å skjønne at; okai, dette kommer til å skje, gjør jeg det ikke frivillig kommer de til å gjøre det for meg, og det er tusen ganger verre. Men jeg switcher som regel pga alt det vonde som veller frem, og da er det ofte Lise som kommer, sikkert for å ta igjen alle gangene hun mener overgrepene skjedde fordi jeg ikke alltid sparket, slo, osv for å få overgrep til  å slutte. Og hun blir rett og slett voldelig når folk tar på henne. Har kommet til meg selv mange ganger i belteseng etter at hun har blitt revet av klær og klikket på de som gjorde det.
Hun er også veldig opptatt av å være prinsesse, det merker jeg mye på insiden. Hun og Prinsesse krangler. MYE. Men jeg tror det er mye viktigere å være prinsesse for Prinsesse enn det det er for Lise. Så hvis jeg kan prøver jeg å få henne til å forstå det. Men hun er 6 år og vil ha viljen sin.. Typsik den alderen..
Hun er veldig selvdestruktiv og suicidal, og vil gjerne manifistere det. Har feks våknet opp til en leilighet med blod smurt på veggene eller at alle pillene i leiligheten ligger fremme.

Sinna er også en som har fått meg i trøbbel. Tror hun er rundt 6 år. Hun er sint på alle, og tar alt som en fornærmelse. Hun SKAL gjøre nøyaktig det hun vill akkurat når hun vil. Sist gang hun var fremme hadde hun ødelagt en DVD i sinne fordi hun ikke fikk forlate rommet, gangen før der fikk jeg beskjed om at hun hadde stått ut i stua, skreket og trampet i gulvet og slått etter personalet(ikke hardt heldigvis) fordi hun ikke fikk lov til å ta en kopp for å skade seg. Fryktelig gøy å høre hva kroppen har tatt seg til foran alle de andre pasientene :( Men hun er sint. Hun er en av de som bærer alt det sinne jeg aldri har klart å rette mot de som misbrukte meg.

Silje er slutten av barnehage/begynnelse av barneskole. Hun har ingen minner av overgrepene, og vet lite om de andre delene. Hun har ofte dratt med sykehusansatte til lekeplasser. Veldig leken. Er vi inne og det ikke finnes leker er hun visst vanvittig plagsom, fordi hun maser hull i hue på folk etter et eventyr.

Hanne er 7 eller 8 tror jeg.. Hun sier ikke mye på innsiden, men kan visst være mer utadvent når hun er med folk som aksepterer henne som et barn. Heldig sikker på at vi aldri kommer til å få det bra, at det alltid kommer til å komme ting som gjør livet vanskelig, så holder fast ved ting som feks M, fordi hun vet at når han slutter kommer det til å komme noe nytt som kanskje er verre. Hver gang vi føler det går bra skjer det noe nytt vondt, hun har følt veldig på det.

Har flere i 9 års alderen…

Julie er en av de. Hun er rolig, tror ikke alle merker så veldig forskjell.

Marie er en av de jeg tror jeg har brukt mest under overgrepene. Hun er fullstendig apatisk. Føler ingenting, verken godt eller vondt. Haha, psykolog A sa han syntes hun var kulere enn meg i kroppspråket. Jeg hadde sittet med knærne under haka lenge, men han sa at når Marie kom hadde jeg lent meg tilbake, sunket ned i stolen og tatt bena på bordet. :P Hun bryr seg ikke om noen eller noen ting. Hun kan prate om de groveste overgrepene som om hun pratet om været.

Jeg tror jeg bare har en gutt . Jeg tror han heter Jostein. Han er også i 9 års alderen. Også er som bærer sinne. Han er opptatt av hevn, og vil jeg skal banke opp alle som ikke er okai! :P Han har ikke vært fremme på lenge. Husker jeg kunne komme i trøbbel på barneskolen fordi jeg hadde slått andre barn. Det var noe jeg aldri hadde turt.

Sara tror jeg er rundt 10, og tror hun har vært den som har tatt mesteparten av M. Det er lettere for meg etterpå hvis det er hun som har tatt voldtekten. Da er det lite blåmerker og vondt, fordi hun har som polecy; ligg rolig, så gjør de seg ferdig uten å slå.
Fikk henne mye i hodet både under overfallsvoldtekter, M og det som skjedde når jeg var mindre; Ligg stille til de er ferdige.

Når det gjelder Miriam tar jeg bare noe jeg har skrevet før i bloggen! :p For henne er alt kjent er trygt. Vil heller ha kjente smertefulle erfaringer enn nye ukjente. For henne er det lettere å forholde seg til menn som hun vet hva krever av henne (altså de hun kjenner til, de som vil misbruke) enn menn som sier de vil hjelpe uten å kreve noe tilbake. Hun er overbevist om at alle menn egentlig er ute etter noe, de viser kun interesse fordi de vil ha sex. Hun bli ekstremt utsikker av menn. Og på en eller annen twisted måte er overgripere kjent. Det er lettere å forholde seg til de, fordi hun vet hva han vil, det er kjent og at kjent er trygt.

Karina er en av de farligste. Hun er veldig suicidal og gjør impulsive ting som å prøve å kaste seg ned trapper, ut av bil i fart, svelge glass, pose over hode, som alle er metoder som man veldig sansynligvis overlever, men kan sitte igjen med store skader som kan være permanente. Hun er også en som bærer sinne, hun er sint hele tiden. Hun skader mye gjennom kutting og bulimi, men kan også bruke andre for å skade kroppen, som feks å ta kontakt med M eller prøver å bli banket opp.

Marte er veldig grov i språk og oppførsel. Rundt 13 år. Prøver stadig å overbevise meg om at alle menn er ute etter sex. Hun er også veldig destruktiv, gjort ting som å prøve å bli drept ved å gjøre folk sinte. Hun kan prøve å provosere farlige mennesker.

Cecilie er den som er mest fremme. Tror hun er mellom 13-15 år. Hun er en av de som har hatt som jobb å late som hun er meg. Hun dro på skolen, familieselskaper, fritidsaktiviteter, osv. Hun er veldig pratsom, sprudlende og morsom. Hun tar også mye ansvar for å gjøre ting jeg ikke orker/tørr å gjøre, som for eksempel å ta telefoner til NAV, osv..
Hun har vært mye fremme siden jeg kom på langtidsavdelingen. Hun kan også ofte være der  hvis jeg trenger å “ta meg sammen”. Som feks hvis det er noe som skal skje som avhenger av at jeg ikke gjør noe dumt, som å skade – i sykehussammenhenger. Det har jo skjedd at jeg skal få besøk, men det kommer til å bli avlyst hvis jeg er psykisk dårlig, og har veldig mye skadetrang eller angst. Da kan Cecilie komme og holde situasjoner under kontroll. Hun husker lite av overgrepene.

Kamile er enda en som ikke vet at vi deler kropp.. Jeg trodde hun visste det,
men i det siste har jeg fått noen meldinger fra en som heter Odin til Kamile om at det var hyggelig å bli kjent med  henne og sånt.. Så, hun er nok en av de som ikke vet om vi er flere i kroppen.

Karianne er i 15 års alderen og er veldig opptatt av å ta vare på alle sammen, spesielt de små. Hun er mest på innsiden og prøver å holde fred mellom alle sammen. Hun tar ansvar hvis noen har det vondt. Hun fungerer litt som en mamma tror jeg, beksytter alle fra de strengeste delene.

Teah er litt irriterende. Hun er en av de som kan ha en tendens til å tømme kontoen min. Tror hun er i siste halvdel av tenårene.. Hun nekter plent å bli voksen, og manifisterer det med å gjøre veldig uansvarlige ting, som feks å bruke masse penger uten å tenke på konsekvensene. Kjøper nøyaktig det hun vil akkurat når hun vil. Hun har blandt annet kjøpt en laptop på kreditt på nesten 11 000 kr. Takk for den, lissom. Hun bruker også mye penger til buliumien.

Hanna er rundt 16… Hun har tatt på seg oppgaven å være god nok for noen. På en måte. Den eneste gangen jeg har hørt at  jeg strekker til for en mann er etter voldtekt. Hun trenger å føle seg god nok for noen, og det eneste hun har å tilby er kroppen vår.

Sofia er kontroll freak. Elsker å organisere, sortere og rydde. Kan merke at hun har vært fremme feks ved at skap og skuffer er omorgansiert. Hun er også veldig rett frem, og er aldri redd for å si hva hun tenker på og har en del sterke meninger. Tar fort ansvar. Hun har skrevet et innlegg i bloggen min der hun snakket litt om hvordan delene jobber for å beskytte meg. Hun har nok mest som oppgave å holde seg så opptatt som mulig for å dytte unna tanker.

Marianne er i midten av tennårene. Hun er ekstrem på selvskading, spesielt bulimi. Handler for tusenvis av kroner av gangen, og bruker timesvis kun på spising og spying. Bruker også seksuell selvskading, har tatt kontakt med M. Føler veldig at hun må straffes pga at overgrepene var vår feil. Gjøre opp for seg, sone. Hun er veldig sikker på at menn vil ha noe seksuelt i bytte mot å være snille mot henne, men bruker mer uskyldige ting, som utrigning.

Randi/Reidun vet jeg veldig lite om. Jeg merker lite til til de. Vet egentlig ikke om det er en eller to personer. Men de sitter med hovedansvaret for å bestemme hvem som skal frem når, rett og slett. Flere har snakket om de, sagt at Randi har sagt de må være der for å passe på Fragile, eller Reidun sier jeg ikke kan gå å gjemme meg før Fragile er trygg, osv.

9 responses to “De forskjellige personlighetene

 1. Jeg så nettopp at jeg har havnet på bloggrollen din =)
  Det betyr SÅÅ mye for meg =)
  takk =) (hjerte)

 2. Wow… Jeg vet ikke hva jeg kan si jeg.. må være helt forferdelig for deg, virkelig «/ <3

 3. Hei!

  Psykologen min har flere ganger bedt meg lage en sånn oversikt, men jeg visste liksom ikke hvordan jeg skulle gjøre det, helt til jeg kom over denne.. Takk for inspirasjonen :)

 4. Måtte visst dele kommentaren i to, for noe gikk galt.

  Jeg har lest litt på bloggen din, og jeg har ikke ord. Jeg ønsker deg lykke til med alt. Har opplevd mye likt, og skjønner at det er en evig kamp, men jeg tro du vil vinne til slutt!:)

 5. Tusen takk for denne oversikten. <3 Det må være forvirrende å være SÅ mange. Jeg er glad jeg har ganske få.. Og jeg skjønner godt hva du mener med at du er takknemlig for dem. Det kan være så befriende å bare switche og slippe å være seg selv en stund.. Skulle ønske jeg kunne gjøre noe for deg, vennen. Tenker på deg <3<3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s