Speilbildet

Hei til alle mine fantastiske lesere.

Image3

Som dere har lest har mine siste innlegg, inkludert dette, handlet om min tro.
Jeg ser at jeg har mistet mange lesere på grunn av dette.

Jeg vil bare takke DEG fordi du fortsatt er her:) Jeg ser jeg har mellom 60-100 lesere hver dag, og i går ble faktisk bloggen vist over 300 ganger:)
Så selv om jeg har mistet en del, setter jeg så stor pris på dere som faktisk er her.

Jeg kommer ikke til å slutte å skrive om troen min, da dette er noe som er ekstremt viktig for meg. Men jeg savner feedbacken deres! Det har vært lite kommentarer på de siste innleggene. Jeg forstår at mange av mine lesere som ikke er kristne og derfor ikke har så mye de tenker de har å tilføye. Likevel ønsker jeg å høre deres tanker, følelser, tvil og tro. Så ikke vær redd for å kommentere:)

Under bønn for noen uker siden fikk jeg et bilde jeg valgte å skrive en tekst om.
Bildet var at jeg stod og skrek sinte ord i hat mot speilbildet mitt. Plutselig dukker Jesus opp i speilbildet, mellom meg og hun i speilbildet.

Teksten handler om hvordan jeg skylder på meg selv for overgrep, min følelse av verdiløshet, og selvhatet. Jeg må innrømme at har en litt rosenrød slutt. Jeg har ikke kommet dit helt enda, men det er et mål:)

Så her er den:)

Jesus i speilet.

«Jeg hater deg!» Skriker jeg til speilbildet. Du, speilbildet mitt, ser på meg med et tomt blikk.
«Jeg vet det», svarer du spakt før du ser ned.

«Jeg hater alt ved deg», fortsetter jeg da du møter blikket mitt. «Jeg hater at du er så stygg, at du er et spekkberg. Jeg hater at du er så klønete, så dum, teit og klein.»

Tårene renner ikke bare hos meg nå, men hos deg også.
«Jeg hater at du aldri klarer å gjøre noenting riktig, at du alltid fucker opp alt. Jeg hater at all skyld du har i det vonde som har skjedd oss. Hadde du bare vært flinkere, snillere, bedre og bare litt verdifull hadde de aldri behandlet oss sånn! De hadde ikke slått og voldtatt hvis du bare hadde vært anderledes! Alt er din feil!» Skriket jeg gjennom hulkene.
«Når var det min feil?» Spør du med et knekk i stemmen.
«Alltid, hele livet! Hvertfall når vi var små og du lot alle de grusomme mennene komme inn i livet vårt og vist de at de kan gjøre hva de vil med deg fordi du er verdiløs!»
jesus og meg i speilet
(Bildene er fra google og redigert av meg)
Jeg ser ned og tørker tårene. Men når jeg ser i speilbildet igjen, står det en person mellom oss to. Jeg gransker Han nøye, før lufta går ut av meg et øyeblikk.
«Jesus?» Spør jeg med vaklende stemme.
«Hei jenta mi» svarer Han med et smil.
Du titter så vidt frem bak Han.
«Hva gjør du her?» Spør jeg Ham.
«Du trenger et nytt bilde av deg selv,» svarer Han med en fast stemme.
Jeg ser ned i skam.
«Men skjønner du ikke at det er nettopp dette jeg ikke ønsker at du ser», sier jeg med lav stemme. «Kan du ikke please se bort
«Nei», svarer Han bestemt. «Dette skal vi stå i sammen!«
Plutselig tar Han tak i deg, mitt speilbilde, og setter deg foran seg.
«Du sier at alt er hennes feil?» Spør han.

«Selvfølelig,» hveser jeg sint. 

Plutselig dukket det opp en liten jente bak dere. Hun sitter livredd med knærne under haka. Kan ikke vært mer enn 3 år. Den fine rosa nattkjolen er raknet, og trusa ligger blodig på gulvet. Hun ristet, både i gråt og frykt.
«Kjenner du henne igjen?», spør Jesus meg.
Men gjennom tårene gjør jeg ikke det, og ristet på hodet.
«Dette er deg, en av gangene monsteret voldtok deg. Se hvor redd du er, selv om voldteKtene hadde foregått i årevis. Kan du se meg i øynene og fortelle meg at det var hennes feil?»
Jeg sperrer opp øynene og stirrer på henne.
 
Plutselig er hun bittelitt eldre, ikke mer enn et år. Monsteret drar henne etter håret mot en fremmeds hus. Han dytter henne inn døra til en mann i underbuksa. Han gir fra seg en flaske sprit og en tohundrelapp til monsteret og monsteret kaster den lille jenta inn i armene til ekle mannen. Jeg må se vekk, orker ikke se hva den grisen gjør med henne.
«Er dette noe som har skjedd på grunn av henne?» Spør Jesus med en sterkere stemme.

 
Hendelse etter hendelse følger. Hver stikker dypt i meg, dypere for hver gang.Den livredde 8 åring som blir bunnet fast i en kjeller i ukesvis av gangen. Den sårede 9 åringen som tror hun får sitt første bursdagsselskap, men en kjeller full av pedofile venter. Den mobbede 12 åringen som ikke får spise mat med de andre i klassen, fordi de sier de mister matlysten av å se på hvor stygg hun er. Den ødelagte 12-13 åringen som opplever at livet i magen hennes blir drept av overgripere.

 
«Kan du virkelig si at alt dette var denne jenta sin feil?» Spør Jesus meg. Jeg ser ned og klarer ikke svare. 
«Hva hater du mest ved henne, si det til henne» sier Jesus rolig.
Blikket mitt fylles med sinne.

«At du er uelskelig!» svarer jeg.

«Men hvordan skal noen elske deg når du hater deg selv?» Spør du med tårer i øynene. «Hvordan skal du føle deg godtatt av andre når aldri føler deg god nok for deg selv? Du kommer aldri til å ta innover deg positive ting fra andre, hvis du er blindet av ditt eget selvhat! Hatet gjør at du ikke klarer å ta kjærlighet til deg!»

 

Jeg tar opp en stein og knuser deg. Alt jeg ser er en brun vegg, mens du ligger på gulvet, i tusen biter.
«Er det lettere å se på henne nå», spør Jesus.
«Ja,» svarer jeg tomt. «Nå er hun like knust som meg»
Jeg segner om, utslitt. Jesus setter seg rolig ned og legger en hånd på skulderen min.
«Hva ?» Spør Han meg.
Jeg tar opp en stor glassbit og speiler meg i det. Jeg ser meg selv først, men så blir Jesu ansikt tydeligere og tydeligere. Han fisker frem en limtube fra lomma og gir den til meg.
«Hva er vitsen, jeg kommer aldri til å se ut som den samme,» hvisker jeg motløst.
«Nei, det er sant,» sier Jesus mens han møter blikket mitt. «Du kommer alltid til å ha arr. Men du og jeg skal bygge deg opp slik at du kan se deg selv på en ny måte!»
Han tar opp glassbiten som passer min og gir den til meg. Sakte begynner vi sammen og sette bitene sammen. Men jeg skjærer meg stadig på bitene. Blodet drypper fra fingrene og blander seg med tårene som har truffet glassbitene.
«Hvorfor gjør det så vondt?» spør jeg Jesus.
«Det gjør vondt fordi du må sette deg sammen anderledes denne gangen,» svarer Han. «Ikke som den lille jenta som gjemmer seg i klesskapet, men som en kvinne som kan gjemme seg hos sin Gud. En som ikke skader seg selv, men finner nok i mine naglede hender. Ikke en som bebreider seg selv, men som vet at Guds nåde er nok. Ikke en som stadig prøver å gjøre seg fortjent til Hans kjærlighet, hun kan bli klar over at alt allerede er gjort klart. Til en kvinne som ikke er feit, men formfull. Et hjerte som ikke er ødelagt, bare vridd av vonde hender. Ikke en stygg jente, men en som er vakker i Herren. En som er nok, en som er likt, og ikke minst elsket!«
Jesus tar hånda mi og sier;»Du vet de sårene du har, nederst i hjertet, der du trodde jeg aldri kom ned til? Jeg står der nede og venter på deg, venter på at øynene dine skal bli vant til mørket, så du ser at jeg er der»
Da vi endelig er ferdig, tar Han hånden min og hjelper meg opp. Vi setter speilet mot veggen, så jeg ser meg selv. Men denne gangen ser jeg en sterk jente, med verdi, som blir elsket.
«Jeg vil alltid være her, Gud ser alltid på deg gjennom meg. Men nå vil jeg du skal prøve å se deg i speilet uten at jeg trenger å stå i mellom deg og speilbildet ditt,» sier Jesus. «Jeg er stolt av deg,» sier Han med et smil.
Jeg ser i øyene Hans at Han mener der. I det han forsvinner, tenker jeg at jeg er klarere enn noen gang for fikse dette selv, å se meg i speilet gjennom Hans øyne.

14 responses to “Speilbildet

 1. Ja, du sier du savner feedbacken, og for å være ærlig så har jeg ikke lest de siste innleggene, men det er ikke pga du blogger om Gud, for det digger jeg jo! Det er rett og slett fordi jeg ikke har hatt ork og kapasitet til å lese dem da de kom ut. Også går det så fort i glemmeboka. Men keep ut the good work!

  • Vakre vennen min <3 Takk for kommentar!
   Helt i orden at man noen perioder ikke har ork til å ta andres smerte innover seg, er glad du setter grenser for deg selv, det er supertviktig!
   Glad i deg, vennen <3 <3
   Klemmer <3

 2. Glad du har funnet en retning du føler trygghet og kjærlighet. Fortsett å skrive om troen din, du skriver så levende!!

  God lesing videre, you go girl! ❤️

 3. Kjære Fragile <3 Så sterk å lese, jeg blir så takknemlig til Jesus når jeg ser hva Han gjør i livet ditt. Han er virkelig den som gjør ALLE ting nye, Han skaper håp der fortvilelsen råder, Han gir verdighet der skammen tynger en ned. Vi skal ALDRI mer rødme av skam <3 Du skal vite at jeg heier på deg, du er på vei til å reise deg fra døds-skyggens-dal. Selv om det er en del fartsdumper underveis, så er du milevis fra der du var for noen år siden. Jeg har fulgt friskreisen din flere år, og jeg har mang en gang sendt en bønn opp for deg og livet ditt. Stå på videre du skjønne skapning. Vil bare oppmuntre deg med et bibelvers fra Høysangen kap 2.vers 14 :) "Min due i fjellkløften, i ly under bratte klipper,la meg få se deg,la meg få høre stemmen din!For stemmen er myk og skikkelsen skjønn." Nå er det din tur til å komme ut fra gjemmestedene, og bare være den nydelige jenta som er skapt i Guds bilde, som er underfullt og perfekt skapt på alle mulige måter, akkurat som hun skulle være! Det er full jubel og dans i himmelen når Gud betrakter sin datter, en stolt Pappa Gud som er overmåte fornøyd med sitt fantastiske skaperverk, DU er Hans skaperverk Fragile. Jeg håper at du en dag kan se deg selv med de øynene som de gode folkene rundt deg;og ikke minst Gud ser deg med. Stå på videre gode du! Hjerteklem fra Oppreist :)

  • Wow.. TAKK for din kommentar! Tenk at jeg har en leser som deg:) <3
   Jeg blir helt stum med tårer i øynene. Takk at du har fulgt meg og takk for forbønn! Takk for bibelvers:)
   Og TAKK for at du taler Guds sannheter inn i livet mitt, det trengs sårt <3
   Skal ta deg med i bønnene fremover! Var innom bloggen din, din stemme er SÅ viktig! Skal fortsette å lese:)
   Hjerteklem tilbake <3 <3 <3

 4. Vondt å lese det du har vært gjennom, tårene renner mens jeg leser. Samtidig så skriver du fantastisk vakkert. Selv, er jeg ikke kristen, men jeg tror på både Gud og Jesus, bare at min tro ikke er bundet opp mot noen religion. Jeg er mer spirituell vil jeg si :)
  Jeg er glad for at du har troen din og at du får hjelp via den og din tro på Gud. Selv tror jeg på gud, (som jeg skrev) (jeg kaller gud for kjærlighetens kraft) og at du gjennom den nå klarer å se at du har verdi er godt å se. Husk også at du er et nydelig menneske. Du fortjener å ha det godt <3 overgrepene og alt det vonde som har hendt deg, har aldri vært og vil aldri bli din feil.

  Du burde være så stolt av hvor sterk du er <3 det er ikke mange som hadde klart å stå i det du har stått i.

  Det andre mennesker har gjort mot deg er ren ondskap fra dem.

  Men du lever og er her enda, du er så utrolig sterk <3

  Jeg heier videre på deg <3 du er en nydelig person og fortjener kun det beste <3

  Lite spm: Har du tenkt på å skrive en bok en gang? Du skriver ekstremt bra. Du har en helt utrolig formidlingsevne <3

  Mange klemmer til deg <3

  • Takk for din medfølelse, vakre du <3
   Og tusen takk for at du skriver at du likte det:)

   Godt å høre at du har en tro, det er viktig for alle mennesker, tror jeg.

   Du er sterk du også, er stolt over å kjenne deg, virkelig! Heier på deg og:)

   Jeg har tenkt på bok:) Tingen er bare at det er grunn til at denne bloggen er anonym :P Det å dele dette med f.eks familie er noe jeg aldri kommer til å gjøre. Jeg kan jo skrive en bok mer generelt, men skriver best av egne erfaringer, og dette er erfaringer jeg ikke vil dele med verden med mitt navn under. Men takk at du har troen på meg:)

   Tusen takk for alle gode ord <3
   Klemmer Fragile <3

 5. At Jesus, valgte å lide og død for våre synder (for å kjøpe oss fri fra syndefallet, og egne synder)… sier litt om hvilken verdi et menneske har :-)

 6. Så utrolig sterkt å lese, jeg er selv kristen og kunne ikke taklet livet uten Jesus. Han er for meg en ny far og en jeg kan prate med om alt, så det var sterkt å lese dette. Jeg kjente meg så igjen i selvhatet og skylden og jeg har grine så mye av dette, for det var så sterkt, ekte og nydelig å lese, og det hjalp meg i min egen selvhat og skyld jeg gir meg selv. Foraktelsen og det skitne som kanskje kan vaskes bort av Jesus. Så tusen takk for du deler dette, du hjalp meg mer enn noen på lenge <3

  Jeg blir så lei meg når jeg ser hva du har vært gjennom, alt du ikke skulle vært gjennom av vonde ting og du var virkelig uskyldig <3 Jeg er stolt av deg og beundrer deg veldig, og jeg har vært kjempe lite aktiv i blogging selv, spesielt i perioder, for meg er dette blogging nært mitt hjerte <3 Du er så veldig verdifull og du er så viktig og du gjorde så mye for meg ved å så tøff dele dette ut så jeg kunne lese det. Beklager rotende kommentar, håper jeg fikk frem omsorgen jeg føler for deg og det grusomme du har opplevd og ikke har noen skyld. Jeg vet at vi tar det på oss for gjør det selv, men ville bare minne deg på det, for når Jesus sier det som ikke kan lyve så er det jo sant <3 Og jeg håper jeg fikk frem at jeg beundrer din styrke, mot og godhet <3 Ord kan bli kaos i hodet, så håper ikke du ble veldig forvirret av min kommentar, så jeg avslutter med å legge igjen trygge klemmer og mange <3 <3 <3

  • Wow. Vakre Lilly, tusen takk at du deler dette med meg! Det er så godt å lese om forholdet ditt til Jesus:) Og fint at du kan få noe ut av hva jeg har skrevet. <3
   Får ikke sagt hvor mye jeg setter pris på dine gode ord <3
   Du er i mine tanker og bønner <3
   Klemmer fra meg

 7. interessant blogg. har fulgt den en stund. dette er ikke av mest interessante innleggene, men jeg antar det er relevant i et emosjonelt liv.
  Uansett, stå på!
  Mvh Mannlig BPD, Oslo

 8. Tilbaketråkk: Når tro blir misbrukt i overgrep | It's a fragile life

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s